Udgivet i

Sandwichbrød

Sandwichbrød i skiver

Nogen morgener, har man bare brug for at bage et ukompliceret brød, som ikke er langtidshævet, ikke er lavet på surdej og ikke indeholder alt muligt hokuspokus.

I dag var én af de morgener. Så her kommer en af de lette. En af dem du altid har ingredienser til og som man kan spise til morgenmad, frokosten, eller til at dyppe i suppen.

Se også min opskrift på grydebrød her

Andrés sandwishbrød

  • 1/2 pk gær (25 gram)
  • 500 ml vand
  • 1 spsk sukker
  • 600 g mel
  • 1 tsk flagesalt

Start med at opløse gær og vand og sukker sammen. Vandet må ikke være mere end 35 grader. Hvis du er i tvivl så brug koldt vand. (Brug aldrig den varme hane, det er en uskik). Når man blander gær og vand starter man en fermentering, og sukkeret hjælper til at sætte fut i processen. Noget af sukkeret ender med at forsvinder i den process, så den fulde spiseske sukker, ender ikke med at lave et sødt brød.

Herefter tilsætter du mel lidt efter lidt, sammen med salt. Jeg plejer at røre denne dej med en ske, for den er våd og klistret. Rør det hele godt sammen og stil det til at hæve et lunt sted i omkring en time.

Forvarm din ovn til 200 C

Når dejen har hævet i mindst en time, så skrab den forsigtigt ned i et ildfast fad eller en brødform. Det er vigtigt, at du ikke forstyrer dejen for meget, så den falder sammen. Hvis du har mulighed for det, så sprøjt din form med fedt.

Bag brødet i omkring 35 minutter. Det er færdigt når det måler 100 C inden i.

Vip brødet forsigtigt ud af formen og lad det køle helt af, inden du skærer det op.

Alternativt

Man kan efter man har hældt dejen i formen, sagtens stoppe frisk timian eller rosmarin ned i dejen, samt lidt hvidløg og andet lækkert. Et par små tomater kan også gør underværker. Det kan helt klart transformerer dette sandwichbrød til et madbrød.

God fornøjelse.