Udgivet i

Marinerede sild

Hvis du kan finde ud af at lave syltede agurker, så er det en leg at lave marinerede sild.

Det er mere eller mindre det samme, men klassik set kalder man det marinerede- , frem for syltede sild.

Hvis du laver dem som helt almindelige sild, er de lette at omdanne til karrysild efterfølgende. Så har du flere slags sild til frokostbord.

Marinerede sild

  • 10 sildefileter
  • 1 dl vand
  • 7 dl økologisk lager eddike uden farve
  • 500 g sukker
  • 1 løg
  • 2 lauerbærblade
  • 1 teske peberkorn

Start med at rense sildefileterne. rygfinnes skal klippes af med en saks. Skyl dem under vand. Lad skindet blive på, og vær ikke bange for de mange ben der er i silden. Både skin og ben nedbrydes af lagen så det kan spises uden problemer.

Hvis du vil marinere dine sild i hele fileter, skal du dele dem på langs så hver sild danner 2 fileter. Hvis du ønsker at marinere dem som sildebidder, så skær dem ud. Jeg kan bedst lide at marinere sild i hele fileter. Det ser flottest ud når man serverer dem. Find en passende bøtte med låg som du man marinere sildene i, og lig dem ned i den og stil den på køl.

Pil løget og skær det ud i ringe. Kog en lage af resten af ingredienserne samt løget.

Du kan tilføje de smage du ønsker til lagen. Ved jul ville du bruge varme krydderier eksempelvis.

Køl lagen helt af. Herefter hældes den over sildene. Stil dem på køl.

De er klar til at blive spist allerede dagen efter. Men de bliver bedre med tiden. De kan holde sig på køl i omkring en måned, hvis der ikke bruges konserveringsmidler.

Når de er klar til at spise, kan du vende dem i karrymajo for at lave dem om til karry sild. Dette nedsætter dog holdbarheden, så det skal du gøre fra gang til gang når de skal nydes sådan.

God fornøjelse.