Cider projektet 2019

Mit nytårsfortsætte for 2019 er at lave 100 flasker cider der smager sindsygt godt.

jeg har ikke prøvet at lave cider før, men kom til det i slutningen af 2018, havde en flaske solbærsaft stående i vinder og gære.
Det var en såkaldt vildtgæring, og det kan være svært at få til at sidde i skabet hver gang. Derfor vil jeg starte med at finde den helt rigtige gær og prøve mig frem efter en håndfuld gode opskrifter.
Æble og pærer cider er måske noget af det mere almindelige at lave, men jeg hælder mest til at starte med skovbær og urter som jeg havde held med i første omgang. Og så vil jeg dykke ned i lidt mere utraditionelle sammensætninger. Og vigtigst af alt dele det med jer.

Mit succes kriterie er at min færdig cider, skal være serverbar. Det er en term jeg lærte på kokkeskolen for mange år siden. Serverbar, spænder over mad eller drikke man har lavet, som kan serveres på en restaurant for gæster der har betalt for det. Det er en rigtig god basislinje for alt man laver synes jeg.

Altal færdig producerede flasker cider: 100+

Jeg er i mål med mit nytårsfortsætte 🙂

Følg processen uge for uge på youtube, hvor jeg kommer tættere på mit mål

Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4

Episode 5
Episode 6